Gasloos met DRS Projecten

DRS Projecten is uw partner om gezamenlijk uw woning of object volledig gasloos te maken. Door gebruik te maken van de huidige technieken en mogelijkheden kan een woning betaalbaar gasloos worden gemaakt. Door het gebruik van bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens kan er "0 op de meter" worden gerealiseerd. De wijze zoals wij dat toepassen, aanbieden en installeren kunt u hieronder lezen. 

Infrarood vloerverwarming

Infraroodverwarming bestaat al jaar en dag. De laatste 10 jaar wordt infrarood verwarming steeds interessanter, betaalbaarder en toegankelijker. Met infraroodverwarming verstaan we heden ten dagen infrarood vloerverwarming op basis van koolstof techniek en infrarood warmte panelen. Verder verstaan we hieronder infrarood verwarmingsfolie voor wandverwarming en plafondverwarming.

Infrarood vloerverwarming wordt steeds vaker toegepast als primaire comfort verwarming. Dat wil zeggen dat de infrarood vloerverwarming uw huidige comfort verwarming, bijvoorbeeld radiatoren, kan vervangen.

De infraroodverwarming is een ideale uitkomst in combinatie met bijvoorbeeld laminaat en pvc vloeren, de warmte afgifte is maximaal. Door de geringe opbouwhoogte ( 5 - 10 mm isolatieplaat, infrarood verwarmingsfolie, laminaat) is dit systeem perfect toe te passen. Veelal wordt er een 5mm xps isolatieplaat toegepast, deze xps isolatieplaat is voor van een aluminium laag die dienst doet als reflector: de energie wordt terug gekaatst. 

Om infrarood vloerverwarming toe te passen in combinatie met plak pvc is ook goed mogelijk in combinatie met Jumpax basic. De opbouw blijft compact met een minimale dikte van 12mm, inclusief plak pvc, linoleum is de dikte 15mm.

Infrarood vloerverwarming wordt door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

plafondverwarming

Infrarood plafondverwarming bestaat uit een koolstof materiaal die een hoge warmte afgifte heeft, dit komt mede doordat de verwarmingsfolie bestaat uit voornamelijk koolstof banen. De plafondverwarming is extra gelamineerd waardoor deze makkelijker kan worden geïnstalleerd. De plafondverwarming wordt vast geniet op de raggels, hierop wordt een gipsplaat aangebracht.

Doorgaans wordt 50% - 75% van het totale plafond bedekt met infraroof verwarmingsfolie. Uiteraard wordt elke ruimte aangestuurd met een thermostaat, hierdoor krijg je een perfect comfort in elke ruimte. 

Elke infrarood plafond verwarmingsfolie heeft zijn eigen aansluitkabel, deze aansluitkabels worden gecentraliseerd en aangesloten op een thermostaat. De externe sensor van de thermostaat wordt geplaatst bij één van de verwarmingsfolies, het doel is om de temperatuur van het plafond te begrenzen op bijvoorbeeld 50 graden Celsius. 

De ruimte temperatuur wordt door dezelfde thermostaat gemeten en hierdoor ontstaat een klimaat die als zeer prettig wordt ervaren.

 

Thermografisch beeld van plafondverwarming gemaakt met een thermografische camera. De temperatuur kan oplopen tot zeker 60 graden Celsius. Hierdoor heb je als mens echt de ervaring dat je in de zon staat.

Infrarood plafondverwarming wordt door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Wandverwarming

Infrarood wandverwarming wordt toegepast om lokaal te verwarmen. De prettige warmte die je ervaart op deze manier is zeer comfortabel. Infrarood wand verwarming wordt veelal gecombineerd met infrarood vloerverwarming of infrarood plafondverwarming.

De koolstaf verwarmingsfolie, ook wel cabon nano techniek genoemd, is gelamineerd. Dat wil zeggen dat de folie dubbel is geïsoleerd. het voordeel hiervan is dat het bestand is tegen vocht en het vereenvoudigd de montage,

Infrarood wandverwarming wordt door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Elektrische vloerverwarming met kabels

Elektrische vloerverwarming op basis van kabels of matten wordt meestal toegepast in badkamers of andere kleine ruimtes. Het is een eenvoudige manier van montage met een hoog comfort gehalte.

Uiteraard kan het worden aangebracht in woonkamers, hallen, slaapkamers en noem maar op. We kunnen in de bestaande zand cement vloeren sleuven frezen waar een verwarmingskabel in wordt gebracht, lus afstand is maximaal 15cm. hier over heen kan een tegelvloer worden aangebracht.

Een andere methode is een opbouw montage van kabels of matten. Wanneer de kabels of matten zijn gemonteerd kan er een dunne zand cement vloer op worden aangebracht met daarop bijvoorbeeld een tegelvloer, laminaat, pvc of iets dergelijks.

Verwarmingskabels op een mat of kabels gemonteerd in combinatie met montage profielen van kunststof of staal.

Wanneer er voldoende ruimte is qua opbouw dan adviseren wij een hoogwaardige xps plaat met een dikte van 25mm en een verwarmingskabelsysteem. Hierop een afwerkvloer met een dikte van 35mm. Optimaal rendement met weinig of geen warmte verliezen en een accumulerend systeem.

 

De elektrische vloerverwarming wordt door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Infrarood panelen

Een infraroodpaneel of IR-paneel is een paneel dat aan het plafond of muur bevestigd kan worden en door het uitstralen van (ver) infrarood straling dient als een warmtebron. Een infraroodpaneel verwarmt in principe niet de lucht (convectie) maar verwarmt door straling. Hierdoor kan vaak met een veel kleiner vermogen vergelijkbaar comfort geleverd worden. Het gevoel dat een dergelijke warmtebron op de huid geeft, is te vergelijken met het gevoel van in de zon zitten. Een infraroodpaneel gebruikt doorgaans stroom.

Moderne (keramische) infraroodpanelen worden bedreven op een veel lagere temperatuur (90°- 200°) in plaats van de 'ouderwetse' straalkachel waarbij een roodgloeiende gloeispiraal 800° of warmer wordt. Beiden hebben, net als bijvoorbeeld oliegevulde elektrische kachels een rendement van 100 % over de verbruikte stroom alleen werkt de warmte van een infraroodpaneel efficiënter. De huid en kleding worden namelijk direct verwarmd. Ook ontstaat er indirecte stralingswarmte door dat nabije muren en meubels een iets hogere temperatuur krijgen. Het tegenovergestelde van infrarood verwarming is convectie. Hierbij wordt (vooral) de lucht verwarmd. Een infraroodpaneel is van een traditioneel warmtepaneel te onderscheiden doordat hij een hogere warmte uitstraling heeft bij een lager vermogen en temperatuur. Maar ook doordat er minder luchtstroming ontstaat langs het warme paneel (en in de te verwarmen ruimte). Infraroodpanelen hebben naast minder luchtstroming en het lagere elektriciteitsverbruik ook als voordeel minder wisselingen in de relatieve luchtvochtigheid (doordat de ruimtetemperatuur minder hoeft te stijgen). Volgens Milieu Centraal volstaat bij infraroodverwarming een ruimtetemperatuur die 3 graden lager is dan bij convectieverwarming [1]. Daarnaast is infraroodverwarming ook geschikt als bijverwarming bij lage temperatuur verwarming (vloerverwarming, warmtepompen of een cv-ketel gecombineerd met lage temperatuur radiatoren). Daardoor kunnen infraroodpanelen dus indirect bijdragen aan een hoger rendement van een warmtepomp en, een goed afgestelde, hr-ketel.

Als er alleen lokaal warmte nodig is hoeft de verwarming in de rest van het huis of kantoor niet aan. Sommige panelen kunnen goed onder een bureau gemonteerd worden. Infraroodpanelen zijn ook in te zetten als er gedurende korte tijd warmte nodig is. Bij de meeste conventionele verwarming (CV, vloerverwarming) moet de hele ruimte opgewarmd worden - iets wat lang kan duren.

Een gedeelte van de afgegeven warmte komt dan ook direct op het lichaam waardoor de gevoelstemperatuur hoger is. Infraroodpanelen kunnen energetisch efficiënt worden ingezet. Denk aan een overschot aan elektriciteit (bijvoorbeeld bij een groot aanbod aan windenergie of voor bezitters van zonnepanelen voor het gezamenlijk economisch benutten van een overschot aan geproduceerde kWh's) maar vooral om de elektriciteit efficiënt te benutten.

Leveranciers van Far iNfrared (FiR) claimen een gezondheidseffect als gevolg van onder andere een betere doorbloeding van de huid en spieren. In Japan zijn er diverse klinieken al 20 jaar en meer met FiR panelen ingericht hiervoor.

Doordat bij deze warmtebron de lucht en de ruimte zelf niet worden verwarmd, wordt de warmte alleen ervaren als de huid direct binnen bereik van de straling van het warmtepaneel zit. Net als bij het in de zon liggen of zitten, is er sprake van het schaduweffect: lichaamsdelen die in de schaduw zitten worden niet opgewarmd. Dit effect wordt zoveel mogelijk verkleind door grote afmetingen van de warmtepanelen te kiezen.

De infraroodpanelen worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Plaatselijke verwarming voor benen en voeten

Voor bijvoorbeeld werkplekken kunnen wij diverse plaatselijke verwarmingselementen leveren en monteren. Plaatselijke verwarming zorgt voor een beter comfort voor de voeten en de benen. Denk hierbij aan bureauverwarmers of warme voeten matten. Beide producten zijn in vele variaties leverbaar. 

De bureauverwarmers en warme voeten matten worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Boilers en doorstroomverwarmers

Zodra een woning of object gasloos wordt gemaakt dan is het logisch om voor warm tapwater te kiezen voor een boiler of een doorstroomverwarmer. Het voordeel van een boiler is dat deze een vat heeft welke op temperatuur wordt gehouden en dat deze simpelweg op een 230V aansluiting kan worden aangesloten. Diverse type boilers zijn leverbaar van de merken Tesy en Wahlbach, beide zijn A kwaliteits producten.

Een doorstroomverwarmer is een relatief klein apparaat waar water doorheen stroomt die direct wordt verwarmd. Deze directe verwarming heeft wel ten grondslag dat je een 3 fase aansluiting moet hebben. Een doorstromer vraagt minimaal 9kW. Het voordeel van een doorstroomverwarmer is dat deze compact is en geen vat heeft (ivm legionella). Doorstroomverwarmers leveren wij van de merken Wahlbach, Bosch en Clage.

De boilers en doorstroomverwarmers worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Thermostaten en regelingen

Voor onze installaties met betrekking toy infrarood verwarming adviseren wij onderstaande thermostaten. Beide thermostaten kunnen met wifi worden gekoppeld en via een app worden bediend.

De TH51 WiFi thermostaat is ideaal om te worden toegepast voor elektrische (vloer)verwarmingsystemen. Tevens wordt de TH51 WiFi toegepast bij conventionele vloerverwarming om ruimtes onafhankelijk van elkaar te kunnen reguleren door één ventiel aan te sturen. Een ideale én geavanceerde (optimaliserende) inbouw klokthermostaat inclusief ruimte- en vloersensor, de keuze van temperatuurmeting is middels het menu aan te passen (vloer, ruimte of beide).  Deze thermostaat is voorzien van vele functies waaronder vorstbeveiliging en voorzien van achtergrond verlichting. Stand-alone.

Toepassingen:

Elektrische (vloer)verwarming & IR sauna's.

Conventionele (vloer)verwarming middels ventielen/kleppen of zoneregeling.

 

Technische gegevens:
Aansluitspanning: 230Vac, 50Hz
Uitgangspanning: 230Vac, 50Hz
IP waarde: 20/21
Schakelvermogen: 3600VA (16A) bij een ohmse belasting.
Aan/uit schakelaar: Ja, middels toets
Temperatuurinstelling: 5 ~ 90°C in- en externe sensor, instelbaar per 0.5°C
Gevoeligheid: 0.4~0.5°C
Instelbaarheid: 0.5°C
Differentie: Instelbaar vanaf 0.5°C
Temperatuurmeting: Vloer, ruimte of beide
Zelfregulerend / Optimaliserend: Nee/ja
Tijdsmeting: Nee
Vorstbeveiliging: Ja, is via het menu in/uit te schakelen
Schakelmogelijkheden per dag: 6 x 7(dagen) onafhankelijk te programmeren
Achtergrondverlichting: Ja
Display weergave: Tijd, dag, temperatuur (vloer- of ruimte), ingestelde temperatuur
Sensor bewaking: Ja. Lengte externe sensor: ca. 250cm
Communicatie: WiFi tuya protocol (Bluetooth support)
Afmeting: 89 x 86 x 43mm, inbouwdiepte 32mm, opbouwdeel 11mm, display 60 x 45mm
Kleur: Wit/ wit
Combinatie: stand-alone, inbouw
Certificering: CE
Garantie: 2 jaar

Deze draadloze opbouw thermostaat is ontwikkeld om elektrische en conventionele verwarmingssystemen met een ingestelde temperatuur en tijd in en uit te schakelen. De thermostaat kan componenten via WIFI of RF aan sturen, de thermostaat kan, desgewenst, via de app TUYA worden bediend. De Optima W R2 PLUS is een RF gestuurde thermostaat inclusief een RF WiFi ontvanger. Thermostaat wordt gevoed door twee batterijen.

LCD-display kan duidelijk worden afgelezen met de achtergrondverlichting.
Eenvoudige montage van thermostaat en ontvanger.
Vijf knoppen maken het gemakkelijk te gebruiken.
7x4 schakelmomenten per week via de app
Het display toont de ingestelde temperatuur en de gemeten temperatuur en tijd.
Temperatuurweergave in graden Celsius.
De thermostaat wordt geleverd met een wandmontageframe, voet en een zeer compacte ontvanger (opbouw).
Batterij gevoede thermostaat.
Eenvoudig te koppelen met de app TuyaSmart.
Linkbaar met IFTTT, Google assistent, SIRI en Alexa.

Specificaties;
Voedingsspanning thermostaat: 2 stuks AAA batterijen (exclusief)
Backup geheugen: EEPROM
Maximale spanning / belasting (ohms) ontvanger:250Vac / 2000W
Maximale spanning / belasting (ind/cap) ontvanger:250Vac / 1200W
Frequentie:2.4Ghz, Wi-Fi 802.11 b/g/n
Beveiliging:WPA2-personal (TKIP en AES)
Bediening: Via de thermostaat, app, IFTTT
Connecting: Via TuyaSmart app (minimaal IOS9, Android 4.2)
Schakelmogelijkheden:7x4 programma’s per week
Schakelkontakt ontvanger: NO/NC (spanningsvrij contact, instelbaar via instellingen)
Temperatuurinstelling:5°C ~ 35°C, stapjes van 0.5°C
Aanpassing temperatuur (ijken):Ja
Open window detectie, ruimtesensor: Ja
Open window detectie, externe sensor: NVT
Nauwkeurigheid:+/- 0.5°C (+/- 1°F)
Afmeting thermostaat: opbouw, 130mm x 86mm x 30mm (95 x 55mm, display)
Kleur: Wit
IP waarde:21
Certificering: CE, ROHS, WEEE

De thermostaten worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Zonnepanelen

Vaak komt het voor wanneer u naar gasloos toe wilt werken, dat er gesproken wordt over zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen worden gemonteerd op een schuin dak of op een plat dak, terug verdientijd is ca 5-10 jaar. Het voordeel van zonnepanelen is dat je kan toe werken aan "0 op de meter". Hoe dit werkt kunnen wij u natuurlijk haarfijn uitleggen.

De zonnepanelen worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

windmolens

Een kleine windmolen in de achtertuin of op dak is ook een optie. Bepaalde type windmolens mogen gewoon geplaatst worden, betreft natuurlijk wel een melding bij de gemeente. Kleine windmolens zorgen voor een energieopwekking die terug geleverd kan worden aan het stroomnet of opslag via accu's. Via accu's gaat u richting autonome energie, oftewel onafhankelijk van derden zoals Liander, Eneco.

De windmolens worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Accu opslag

Voor accu opslag ben u bij ons op het juiste adres. De accu's zijn modulair en zijn leverbaar vanaf 10kW. Middels deze opslag capaciteit kunt u energie bufferen met dit systeem.

De accu's inclusief omvormer worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.

Offerteaanvraag formulier van DRS Projecten, ga gasloos

Uw aanvraag wordt zo spoedig mogelijk behandeld. Mochten wij vragen hebben naar aanleiding van uw aanvraag, nemen wij contact met u op. 











Wij bedanken u voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u vragen, stuur een email of bel. Whatsappen kan ook natuurlijk.

Geef een review van onze site.

DRS Projecten zal in geen geval de gegevens aan derden aanleveren. De toegestuurde gegevens worden alleen door DRS Projecten behandeld en separaat opgeslagen!